Suche
  • hr
  • Home
  • › ZAŠTITA PODATAKA
_SHARE_PAGE
Facebook
Twitter
ZAŠTITA PODATAKA

IZJAVA O ZAŠTITI PODATAKA

ZAŠTITA PODATAKA

 

Podaci o privatnosti

1. Zaštita podataka

Zaštiti Vaših osobnih podataka pristupamo veoma ozbiljno. Vaše osobne podatke obrađujemo u skladu sa zakonskim propisima o zaštiti podataka i ovom politikom zaštite privatnosti. Korištenje naše internetske stranice obično je moguće a da pritom ne trebate davati svoje osobne podatke. Osobni podaci (kao što su ime i prezime, adresa ili adresa elektroničke pošte) na našoj se internetskoj stranici, ako je to moguće, prikupljaju isključivo na dobrovoljnoj osnovi.

2. Prikupljanje podataka

Podatke prikupljamo iz Vaših upita, kao i u okviru započinjanja pregovara, zaključivanja i provedbe ugovora. Te podatke prikupljamo, pohranjujemo i obrađujemo sami.

Vaše se posjete našoj internetskoj stranici bilježe. U osnovi se bilježi IP adresa Vašeg računala, datum i vrijeme, vrsta preglednika i operativni sustav Vašeg računala te stranice koje pregledavate. Pritom u pravilu nije moguće niti je naša namjera te podatke povezati s Vama osobno.

3. Korištenje i prijenos podataka

Osobni podaci koje nam date, na primjer u okviru upita, narudžbe ili prijave na seminar ili elektroničkom poštom (npr. Vaše ime i adresa ili adresa elektroničke pošte) obrađuju se isključivo radi prepiske s Vama te isključivo u svrhu u koju ste nam podatke dali. Vaše podatke prosljeđujemo trećim stranama samo ukoliko je to potrebno za obradu Vašeg upita ili narudžbe. Za izvršenje plaćanja Vaše podatke za plaćanje prosljeđujemo nadležnoj banci.

Jamčimo Vam da Vaše osobne podatke ne prosljeđujemo trećim stranama osim ako to nije naša zakonska obveza ili uz Vašu prethodnu suglasnost. Ako za provedbu i realizaciju postupaka obrađivanja koristimo vanjske pružatelje usluga, ugovorni odnosi regulirani su odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.

4. Privola i opoziv

Ako ste nam dali osobne podatke, možete ih u bilo koje doba obrisati. Otkaz/opoziv odnosno brisanje ne utječe na podatke potrebne radi naplate i u računovodstvene svrhe.

5. Razdoblje čuvanja

Osobni podaci koji su nam priopćeni putem naše internetske stranice čuvaju se dok se ne postigne svrha radi koje su nam povjereni. Ako je predviđeno razdoblje zadržavanja podataka u trgovačko-pravne i porezno-pravne svrhe, razdoblje čuvanja određenih podataka može biti do 10 godina.

6. Korištenje kolačića

Ova internetska stranica koristi kolačiće na nekoliko mjesta. Njihova je svrha učiniti našu internetsku stranicu preglednijom, učinkovitijom i sigurnijom. Kolačići su male tekstualne i slikovne datoteke koje se spremaju na Vaše računalo i koje pohranjuje Vaš preglednik. Većina kolačića koje koristimo automatski će se obrisati nakon Vaše posjete (takozvani „jednokratni kolačići”).

Drugi kolačići ostaju na Vašem računalu i omogućavaju nam da ga prepoznamo prilikom Vašeg sljedećeg posjeta te da se smanji vrijeme učitavanja naše internetske stranice (takozvani „trajni kolačići”).

Tehnički kolačići

Ovakvi kolačići potrebni su kako bi se osiguralo ispravno funkcioniranje nekih dijelova internetske stranice; bez njih možda nećete moći ispravno pregledavati našu internetsku stranicu.

Kolačići iz ove kategorije uključuju i dugoročno pohranjene kolačiće i jednokratne kolačiće. Ova se vrsta kolačića koristi uvijek, bez obzira na preferencije korisnika.

Ovakvi se kolačići uvijek prenose od naše domene do krajnjeg uređaja posjetitelja internetske stranice.

Analitički kolačići

Ova vrsta kolačića koristi se za prikupljanje informacija o korištenju internetske stranice.

Te informacije koristimo u sljedeće svrhe:

- statističke analize

- poboljšanje internetske stranice radi jednostavnije uporabe i optimizacije naših usluga

- praćenje ispravnog rada internetske stranice

Ova vrsta kolačića prikuplja informacije o aktivnostima korisnika na internetskoj stranici u anonimnom obliku te informacije o vrsti pristupa internetskoj stranici i posjećivanim stranicama.

Kolačiće ove vrste prenosi naša internetska stranica ili domena treće strane.

Kolačići treće strane

Kolačići ove vrste koriste se za marketinške kampanje, za prikupljanje informacija o načinu na koji posjetitelji koriste internetsku stranicu, kao i o ključnim pojmovima koji se koriste za pristup internetskoj stranici, o posjećenim stranicama te o prethodnim prometima. Te informacije možemo koristiti za izradu izvješća i poboljšanje internetske stranice. Kolačići prikupljaju informacije u anonimnom obliku.

Kolačiće ove vrste prenosi naša internetska stranica ili domena treće strane.

Kolačići ne štete Vašem računalu i ne sadržavaju viruse.

U postavkama svog preglednika možete u bilo koje doba promijeniti pohranjene kolačiće odabirom funkcije „Ne prihvaćaj kolačiće”. Međutim, ističemo da u tom slučaju našu internetsku stranicu možda neće moći koristiti u potpunosti.

7. Googleova analitika

Ova internetska stranica koristi Googleovu analitiku, uslugu analize internetskih stranica koju pruža Google Inc., 1600 Amphitheater Parkway, Mountain View, CA 94043, SAD („Google”).

Googleova analitika koristi takozvane „kolačiće”, tekstualne datoteke koje se pohranjuju na Vaše računalo i omogućavaju analizu Vašeg korištenja internetske stranice. Informacije o Vašem korištenju ove internetske stranice koje generira kolačić (uključujući Vašu IP adresu) prenose se u Google i pohranjuju na poslužitelje u Sjedinjenim Američkim Državama. Google koristi pohranjene informacije da bi evaluirao Vaše korištenje internetske stranice, izrađivao izvješća o aktivnostima na stranici za operatere internetske stranice i pružao druge usluge povezane s aktivnostima na stranici i korištenju interneta.

Osim toga, Google će prenijeti te informacije trećim stranama ako je tako predviđeno zakonom ili ako treće strane obrađuju te informacije za Google. Google nikad neće povezati Vašu IP adresu s drugim Googleovim podacima. Instalaciju kolačića možete spriječiti namjestivši odgovarajuće postavke svog preglednika; međutim, molimo Vas da imate na umu da u tom slučaju možda nećete moći koristiti sve funkcije ove internetske stranice. Korištenjem ove internetske stranice pristajete da Google obrađuje podatke o Vama na gore opisani način i u gore opisane svrhe.

Svoj pristanak na prikupljanje podataka možete u svako doba opozvati pomoću dodatka pregledniku za deaktivaciju Googleove analitike koji možete preuzeti na poveznici http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en

Imajte na umu da ova internetska stranica koristi Googleovu analitiku s ekstenzijom "_anonymizeIp ()". Uslijed toga se IP adrese pohranjuju isključivo u anonimnom obliku te je stoga isključeno izravno povezivanje pohranjenih podataka s Vama osobno.

Više informacija o Uvjetima korištenja i privatnosti možete pronaći na poveznici http://www.google.com/analytics/terms/en.html ili https://www.google.com/intl/en/policies/

8. Vanjski fontovi – mrežni fontovi

Ova internetska stranica koristi Googleove fontove. Integracija Googleovih fontova obavlja se pozivom na poslužitelj na Googleu. Dodatne informacije.

 

9. Datoteka za prijavu na poslužitelj

IP adresa i ime domaćina anonimizirani su.

10. Plug-in za Facebook

Na svojoj internetskoj stranici koristimo plug-in s oznakom „Sviđa mi se” koja je vlasništvo društva Facebook Inc., 1601 S. California Ave., Palo Alto, CA 94304, SAD (Facebook). Pomoću njega možete obavijestiti svoje prijatelje ako Vam se sviđa naša internetska stranica ili neki njen sadržaj, odnosno podijeliti objavu. Na plug-in upućuje Facebookov logotip ili dodatak „Sviđa mi se”. Plug-in omogućava prijenos osobnih podataka na Facebook ako ste na njega prijavljeni.

Kad posjetite našu stranicu, Vaši će se podaci prenijeti Facebooku kao da posjećujete njihovu internetsku stranicu čak i ako nemate korisnički profil na Facebooku i ako ne kliknete na plug-in na našoj internetskoj stranici. No, u tom slučaju Facebook ne može izravno povezati podatke s Vama osobno, primjerice preko IP adrese; to bi bilo moguće tek ako bi mu te informacije stavio na raspolaganje Vaš pružatelj usluga.

Ako bi to bio slučaj, prenijeli bi se sljedeći podaci:

    - IP adresa

    - Vaš korisnički ID ako ste registrirani i prijavljeni na Facebook

    - datum i vrijeme Vašeg posjeta

    - verzija preglednika i operativnog sustava koji koristite, rezolucija zaslona

    - porijeklo posjetitelja (referrer) ako ste slijedili poveznicu

    - instalirani plug-inovi kao što su Flash ili Adobe Reader

    - URL naše stranice u koju je integriran plug-in.

Ako ste registrirani na Facebooku, dodatno se primjenjuju i njegova pravila o zaštiti podataka (http://de-de.facebook.com/privacy/explanation.php). U okviru te politike zaštite privatnosti moguće je pronaći i točnu namjenu prijenosa podataka.

11. Twitter

Na svojoj internetskoj stranici koristimo Twitterov plug-in , uslugu mikroblogginga koju pruža Twitter, Inc. (795 Folsom St., Suite 600, San Francisco, CA 94107). On uspostavlja izravnu vezu s Twitterovim poslužiteljima s Vašeg preglednika i tamo preuzima tipku. Twitteru se prenose informacije o posjeti odgovarajućoj internetskoj stranici. Čak i ako niste prijavljeni, Twitter može prikupljati i pohranjivati podatke.

Preduvjet za to je da aktivirate tipku Twitter i kliknete na našu internetsku stranicu. Zatim možete „tweetati” informacije putem Twitterovog prozora koji će se otvoriti i tweetane informacije objaviti na Twitteru. Te će se informacije zatim objaviti na Vašem korisničkom profilu na Twitteru.

Daljnje informacije o Twitterovom prikupljanju, analizi i obradi Vaših podataka kao i o Vašim s time povezanim pravima možete pronaći u sklopu Twitterove politike zaštite privatnosti koja je dostupna na poveznici http://twitter.com/privacy.

12. Pinterest

Koristimo plug-in „pin it” društva Pinterest, Inc., 808 Brannan St, San Francisco, CA 94103, SAD.

Plug-in „pin it” uspostavlja izravnu vezu s Pinterestovim poslužiteljima s Vašeg preglednika i tamo preuzima tipku. Pinterestu se prenose informacije o pozivanju odgovarajuće internetske stranice. Ako ste prijavljeni na Pinterest, posjet se može pripisati Vašem računu na Pinterestu. Čak i ako niste prijavljeni, Pinterest može prikupljati i pohranjivati podatke.

Pinterest pohranjuje podatke koji se prenose klikom na tipku „pin it”. Da biste to izbjegli, prije no što kliknete na tipku „pin it” morate se odjaviti sa svog računa na Pinterestu.

O svrsi i opsegu prikupljanja podataka kao i njihove obrade i korištenja, o svojim pravima i preferencijama privatnosti možete pročitati u sklopu Pinterestove politike zaštite privatnosti koja je dostupna na poveznici http://pinterest.com/about/privacy/.

13. Prava

Imate pravo na informiranje, ispravak, brisanje i ograničenje obrade osobnih podataka. Ako je pravna osnova za obradu Vaših osobnih podataka Vaša privola ili ugovor zaključen s Vama, imate pravo i na prenosivost podataka. Imate pravo opozvati eventualnu privolu koju ste dali u vezi s obradom Vaših osobnih podataka. Opoziv ne utječe na zakonitost obrade osobnih podataka do opoziva. Imate pravo prigovora na obradu Vaših osobnih podataka u svrhe izravnog marketinga. U slučaju protivljenja, Vaši se osobni podaci više neće obrađivati u svrhe izravnog marketinga. Također imate pravo žalbe nadzornom tijelu.