150 GODINA TIKTAKA – NAŠA SNAGA JE U TRADICIJI

12 studeni 2020

Ove godine obilježena je 150. obljetnica postojanja nizozemske marke TIKTAK koja se, kao i Segafredo Zanetti, može podičiti dugogodišnjom obiteljskom tradicijom.

Kad je 1870. Klaas Tiktak osnovao svoju trgovinicu živežnim namirnicama, vjerojatno još nije ni sanjao o tome koliko će veliko to njegovo poduzeće postati zahvaljujući njegovim sinovima i njegovom praunuku, kao ni o tome da će njegovo prezime postati svjetski poznata marka u sektoru kave.

To je obiteljsko poduzeće 1991. pristupilo grupaciji Massimo Zanetti Beverage Group, a time profitiralo i od znanja i iskustva talijanskih eksperata za kavu.

KRONOLOGIJA

1870.
Klaas Tiktak osniva svoju trgovinicu živežnim namirnicama da bi do 1900. postao najveći trgovac kavom i čajem u Groningenu.

1910.
Braća Tiktak – Tonnis Hendrik i Klaas Harmannus – preuzimaju kormilo, moderniziraju marketinške strategije te zahvaljujući njima TIKTAK uspješno posluje u cijeloj Nizozemskoj.

1971.
U novoj smjeni generacija, praunuk Karel Tiktak preuzima poslovanje i hrabro kreće potpuno novim smjerom te počinje proizvodima od kave opskrbljivati ne samo trgovine živežnim namirnicama, nego i ugostiteljske objekte te veće organizacije kao što su bolnice.

1984.
Otvara se nova lokacija pa TIKTAK postaje prva – ali veoma uspješna – pržionica kave iz pravedne trgovine u Nizozemskoj.

1991.
Massimo Zanetti se širi i preuzima obiteljsko poduzeće – Karel Tiktak ostaje direktor još pet godina, a onda odlazi u mirovinu. Poduzeće ulazi u novo tisućljeće s tehničkim inovacijama u pržionici.

2002.
Marke TIKTAK i Segafredo Zanetti Nizozemska udružuju snage te svoja nastojanja usmjeravaju u izravnu prodaju hotelima i restoranima. Težište se s filtar kave prebacuje na espresso i kavu u zrnu. Ujedno, espresso barovi počinju osvajati cijelu zemlju.

2013.
Proizvodnja održivih proizvoda ne samo da donosi golem ugled TIKTAKU u Nizozemskoj, nego mu i omogućava uspjeh kroz izvoz u brojne države, primjerice Australiju, Njemačku i Austriju.

 

CONGRATULAZIONI TIKTAK

Kušajte TikTak Bio Organica Dark Roast,
ekskluzivan proizvod za ugostiteljstvo i hotelijerstvo.

Naše kolege možete posjetiti na www.tiktak-segafredo.nl

Najnovije vijesti