GRUPACIJA MZBG

50 MILIJUNA ISPIJENIH ŠALICA DNEVNO

Osnivanje Segafreda 1973. u Italiji

Massimo Zanetti 1973. je kupovinom male pržionice u Bologni položio temelje današnjeg svjetski poznatog poduzeća Segafredo Zanetti. U početku se poslovanje ograničavalo na Italiju, no ubrzo je poduzeće preuzelo vodeći položaj na tržištu za sektor ugostiteljstva. Poslovanje se postupno proširilo na krajnje korisnike i veletrgovinu.

Dio Grupacije MZBG

Danas je Segafredo Zanetti dio Grupacije Massimo Zanetti Beverage Group. Grupaciji MZBG, čije je sjedište u Trevisu, pripadaju brojne svjetski poznate marke kao što su Brodies, Kauai Coffee ili TikTak. Proizvođač aparata za espresso La San Marco također je u Grupaciji MZBG, baš kao i Segafredo Zanetti Coffee System, proizvođač kapsula i jastučića za kavu te pripadajućih aparata.

Podaci u brojkama i slovima

Globalno, Segafredo Zanetti broji 3.200 zaposlenica i zaposlenika te je zastupljen u 110 zemalja svijeta. Ima više od 50 podružnica u 36 zemalja i oko 500 franšiznih barova u svijetu. S više od 100.000 kupaca iz područja ugostiteljstva/hotelijerstva i više od 50 milijuna ispijenih šalica dnevno, naše poduzeće simbolizira istinski talijanski način uživanja u kavi.

Najnovije vijesti