QUATTROR SE PRIDRUŽUJE GRUPACIJI MASSIMO ZANETTI BEVERAGE GROUP U AMBICIOZNOM PROJEKTU OSTVARIVANJA RASTA

08 travanj 2024

QuattroR, fond privatnog kapitala kojemu je misija osigurati kapital za razvoj iznimnih talijanskih poduzeća s čvrstim temeljima, stekao je 50 % udjela u društvu Massimo Zanetti Beverage Group S.p.A. s ciljem ubrzavanja njegova rasta i stvaranja dugoročne vrijednosti. Grupacija Massimo Zanetti Beverage Group, koju je prije više od 50 godina osnovao Massimo Zanetti, velik je akter u industriji kave na svjetskoj razini. Krenuvši iz Italije, grupacija je zahvaljujući organskom razvoju i akvizicijama uspjela ući na najveća potrošačka tržišta u Europi, Americi, Aziji i na Srednjem istoku. Unatoč talijanskim korijenima, talijansko tržište danas čini manje od 10 % prihoda grupacije. Grupacija je s 20 pržionica i značajnom mrežom kafića prisutna u 110 zemalja. S portfeljem koji uključuje više od 40 marki, među kojima je i čuveni Segafredo, simbol talijanskog espressa od 1960., grupacija je 2023. imala više od 3 300 zaposlenika i prihod od 1,1 milijarde eura.

„Partnerstvo s društvom QuattroR nam je prilika, a ujedno i poticaj da dodatno konsolidiramo put rasta grupacije te maksimiramo stvaranje vrijednosti”, komentira Massimo Zanetti, osnivač i predsjednik grupacije Massimo Zanetti Beverage Group. „Dijelimo iste poduzetničke vrijednosti, a integracija naših vještina olakšat će postizanje ciljeva grupacije.” QuattroR svoj udio u grupaciji stječe prvenstveno značajnim povećanjem kapitala. Novi će se resursi u potpunosti iskoristiti za realizaciju nekoliko mogućnosti rasta koje su već prepoznate i definirane. Glavni je cilj učvrstiti vodeći položaj grupacije u Europi i dodatno jačati njezinu globalnu prisutnost. Massimo Zanetti, predsjednik kompanije, i dalje će svojim iskustvom i poduzetničkim vještinama doprinositi razvoju grupacije.

„Ovom operacijom”, ističe Francesco Conte, glavni direktor društva QuattroR, „potvrđujemo svoju predanost pružanju srednjoročne i dugoročne potpore uspješnim poduzetnicima s težištem na daljnjem razvoju njihova poslovanja. Ulaganje u grupaciju Massimo Zanetti Beverage Group savršeno se uklapa u našu predanost da unaprijedimo prvenstveno talijanske marke koje su lideri na globalnoj razini.“ Upravno vijeće grupacije Massimo Zanetti Beverage Group S.p.A. usto je imenovalo gospodina Pierluigija Tosata novim glavnim direktorom grupacije. Gospodin Tosato ima više od 25 godina iskustva u sektoru hrane i pića te je vodio velike industrijske grupacije kao što su Biscuits Bouvard, Continental Bakeries, Deoleo, Bolton Food i Acqua Minerale San Benedetto.

„Iznimna mi je čast voditi Massimo Zanetti Beverage Group u ovoj poticajnoj fazi rasta i konsolidacije”, komentirao je g. Tosato. „Vidim značajne strateške i komercijalne prednosti ove grupacije koja posluje u vrlo zanimljivom sektoru.”

 

Službeno priopćenje za medije na engleskom jeziku možete pronaći ovdje: QUATTROR JOINS MASSIMO ZANETTI BEVERAGE GROUP FOR AN AMBITIOUS GROWTH PROJECT | Massimo Zanetti Beverage Group (mzb-group.com)

Najnovije vijesti