Održivi proizvodi

ČISTI UŽITAK – PRAVEDNA TRGOVINA

Fair trade odnosno pravedna trgovina za Massima Zanettija, predsjednika grupacije Massimo Zanetti Beverage Group (MZBG), nije samo floskula.

Osim same trgovačke djelatnosti, njemu je bilo važno i ostaviti traga. Stoga Segafredo Zanetti pravednu trgovinu kavom nužno povezuje s odgovornošću za etično, fer, ljudsko, ekološko i pošteno postupanje. Massimo Zanetti u svojem je radu i djelovanju oduvijek na prvo mjesto stavljao veliku odgovornost, a ne kratkoročno povećanje dobiti.

Segafredo Organic

Bio kava Segafredo Organic je mješavina zrna sorti arabica i robusta prvorazredne kvalitete. Kava se uzgaja i bere na biološki način u raznim zemljama, primjerice u Meksiku, Peruu i Ugandi. Svoj profinjeni okus i bogatu aromu Organic može zahvaliti zrnima kave robusta te duljem i intenzivnijem prženju.

Segafredo Organic nosi oznake EU Bio i Rainforest Alliance – „Uživanje čiste savjesti” – koje jamče ispunjavanje preduvjeta uzgoja u ekološkoj poljoprivredi u skladu sa standardima Europske unije. Nadziranim ekološkim uzgojem u prvom se redu nastoji izbjeći nanošenje štete prirodi intenzivnim uzgojem kave. Ne koriste se sintetička sredstva za zaštitu bilja, a uzgoj se vrši bez lako topivih mineralnih gnojiva.

Segafredo Organic dostupan je kao:

kava u zrnu u pakovanju od 1.000 grama

VIŠE

TikTak Bio Organica Dark Roast

TikTak Bio Organica Dark Roast je prvoklasna bio kava. Kvalitetna mješavina zrna sorti arabica i robusta jamči vrhunsku kvalitetu. Kava se uzgaja i bere na biološki način u različitim zemljama, primjerice Meksiku, Peruu i Tanzaniji. Svoj profinjeni okus i bogatu aromu Organica Dark Roast može zahvaliti zrnima sorte robusta te duljem i intenzivnijem prženju.

TikTak Bio Organica Dark Roast nosi oznake kvalitete EU Bio i Fair Trade.
Na taj se način podupiru uzgajivači kave u zemljama u razvoju kako bi mogli samostalno osiguravati svoju egzistenciju. Oznaka Fair Trade jamstvo je pridržavanja međunarodno utvrđenih kriterija pravedne trgovine.

TikTak Bio Organica Dark Roast dostupan je kao:

kava u zrnu u pakovanju od 1.000 grama

VIŠE

Najnovije vijesti