Održivi proizvodi

ČISTI UŽITAK – PRAVEDNA TRGOVINA

Fair trade odnosno pravedna trgovina za Massima Zanettija, predsjednika grupacije Massimo Zanetti Beverage Group (MZBG), nije samo floskula.

Osim same trgovačke djelatnosti, njemu je bilo važno i ostaviti traga. Stoga Segafredo Zanetti pravednu trgovinu kavom nužno povezuje s odgovornošću za etično, fer, ljudsko, ekološko i pošteno postupanje. Massimo Zanetti u svojem je radu i djelovanju oduvijek na prvo mjesto stavljao veliku odgovornost, a ne kratkoročno povećanje dobiti.

Segafredo Organic

Bio kava Segafredo Organic je mješavina zrna sorti arabica i robusta prvorazredne kvalitete. Kava se uzgaja i bere na biološki način u raznim zemljama, primjerice u Meksiku, Peruu i Ugandi. Svoj profinjeni okus i bogatu aromu Organic može zahvaliti zrnima kave robusta te duljem i intenzivnijem prženju.

Segafredo Organic nosi oznake EU Bio i Rainforest Alliance – „Uživanje čiste savjesti” – koje jamče ispunjavanje preduvjeta uzgoja u ekološkoj poljoprivredi u skladu sa standardima Europske unije. Nadziranim ekološkim uzgojem u prvom se redu nastoji izbjeći nanošenje štete prirodi intenzivnim uzgojem kave. Ne koriste se sintetička sredstva za zaštitu bilja, a uzgoj se vrši bez lako topivih mineralnih gnojiva.

Segafredo Organic dostupan je kao:

kava u zrnu u pakovanju od 1.000 grama

VIŠE

TikTak Bio Organica Dark Roast

TikTak Bio Organica Dark Roast je prvoklasna bio kava. Kvalitetna mješavina zrna sorti arabica i robusta jamči vrhunsku kvalitetu. Kava se uzgaja i bere na biološki način u različitim zemljama, primjerice Meksiku, Peruu i Tanzaniji. Svoj profinjeni okus i bogatu aromu Organica Dark Roast može zahvaliti zrnima sorte robusta te duljem i intenzivnijem prženju.

TikTak Bio Organica Dark Roast nosi oznake kvalitete EU Bio i Fair Trade.
Na taj se način podupiru uzgajivači kave u zemljama u razvoju kako bi mogli samostalno osiguravati svoju egzistenciju. Oznaka Fair Trade jamstvo je pridržavanja međunarodno utvrđenih kriterija pravedne trgovine.

TikTak Bio Organica Dark Roast dostupan je kao:

kava u zrnu u pakovanju od 1.000 grama

VIŠE

Segafredo Zanetti Alleanza

Alleanza sadržava isključivo probrana zrna sorte arabica. Naši iskusni majstori prženja te kvalitetne sorte sirove kave pažljivo prže prema tradicionalnoj talijanskoj recepturi. Aromatičnog i uravnoteženog okusa, Alleanza će oduševiti čak i zahtjevne ljubitelje kave.  Osmišljena posebno za hotelski i ugostiteljski sektor, Alleanza je pogodna za pripremu svih specijaliteta od kave.

Alleanza nosi oznaku Rainforest Alliance.
Za tu se mješavinu kave upotrebljavaju zrna isključivo s certificiranih plantaža.

 

VIŠE

Najnovije vijesti