16 lipanj 2023

SEGAFREDO ZANETTI I TREK ZAKLJUČILI STRATEŠKO PARTNERSTVO

„Bilo je to dugo i uzbudljivo putovanje koje nas je cijelo vrijeme držalo angažiranima i entuzijastima.
Ostvarili smo svoje ciljeve i postigli značajne i mjerljive rezultate, a sada je vrijeme da ovo poglavlje privedemo kraju. Nastavit ćemo podržavati Trek kao njihov broj 1 navijač”, rekao je predsjednik Massimo Zanetti.

Bologna, 30. svibnja 2023. – Segafredo Zanetti i Trek najavili su raskid svog strateškog partnerstva. Uspostavljena krajem 2015., suradnja između Segafreda i Treka godinama je cvjetala, a od 2019. obuhvatila je i ženski tim.

Partnerstvo je dovelo do stvaranja nekih od najkonkurentnijih timova na svijetu i vidjelo je prvake najvišeg kalibra, poput Nibalija, Contadora i Cancellare. Tijekom godina timska postignuća krasile su pobjede koje su postale dio povijesti modernog biciklizma, uključujući prestižne utrke Milano-Sanremo, Il Lombardia, prve dvije povijesne pobjede Pariz-Roubaixa u ženskom biciklizmu s Lizzie Deignan i Elisom Longo Borghini, kao i osvajanje žute majice na Tour de Franceu, ružičaste majice na Giro d’Italia, te muške i ženske dugine majice kao svjetski prvaci.

Strateško partnerstvo konačno dolazi do svog sporazumnog i odavno predviđenog zaključenja.

“Trek Segafredo je postao dio povijesti ovog sporta, a njegov dres će zauvijek imati mjesto u srcima navijača. Na putu smo uz prvake već 8 sezona, a sada je došlo vrijeme da gledamo drugdje, iako će Trek uvijek biti dio nas“, komentirao je Massimo Zanetti.

Predsjednik Treka John Burke: “Segafredo je predan partner našem timu već osam sezona i treba ga poštivati zbog ulaganja u razvoj biciklističkog sporta”.

Najnovije vijesti